Tollbua søker vinkelnere!

Head Sommelier

wine bottle being taken from wine cellar at Tollbua restaurant

Har du lyst til å bli med på laget?

Tollbua er en leken gourmetbistro med lokale råvarer og smaker fra hele verden. Hos oss får du en arbeidsplass med store utviklingsmuligheter, gode ordninger for helg og ferier, konkurransedyktige betingelser og muligheten til å jobbe med de beste kollegene i bransjen.

Vi ønsker beholde våre nøkkelpersoner over lang tid, og for rett person er det gode muligheter til etterutdanning, studieopphold og videre muligheter i konsernet.

Vi søker fagglade og lekne medarbeidere som elsker gjestene og jobben sin. Send oss en søknad, vi gleder oss til å høre fra deg!

Head Sommelier

Har du ambisjonen, lidenskapen og ferdigheten til å bli med på en av de mest suksessrike restaurantåpningene i Trondheims historie? Siden lanseringen i februar 2024, har Tollbua vært fullbooket hver uke og har fått strålende anmeldelser over hele landet og utover. Nå ser vi etter en erfaren sommelier til å administrere vinkjelleren og kuratere vinprogrammet vårt.

Vi leter etter en initiativrik kandidat til å ta rollen som Head Sommelier på Tollbua og bli en del av lederteamet. Head Sommelier vil styre vinkjelleren og vinprogrammet, utvikle vår kompetanse og skape nye veier til suksess. Ved å jobbe i et team skapt av Bocuse d’Argent-vinner Christopher Davidsen og fem ganger årets norske sommelier, Henrik Dahl Jahnsen, vil du være i utmerkede hender og ha en av de fineste vinkjellerne i Trondheim å jobbe med.

Head Sommelier vil også ha ansvar for arrangementer på dagtid etter behov.

Tor's Bead - one of the dishes on Tollbua's four- and six-course menus, served with shiitake mushroom cappuccino and white burgundy wine

Typiske arbeidsoppgaver:

  • Innkjøp, varetelling og lageroppfølgning av vinkjeller
  • Daglig oppfølging av vinmenyer og dagens anbefalinger
  • Ledelse og opplæring av restaurants sommelierer og servitører 
  • Videreutvikling av vinprofil
  • Arbeide med og kuratere vinrelaterte arrangementer (inkludert opprettholde relasjoner med og bygge nettverk med foretrukne leverandører, importører og produsenter).
  • Bistå i restauranten på daglig basis
  • Være en faglig støtte for sine kolleger
  • Arbeider tett med daglig leder og barsjefen

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper:

  • Relevant erfaring fra lignende stillinger
  • Stor arbeidskapasitet
  • Stort engasjement for faget og gjesteopplevelser
  • Ambisiøs og kunnskapssøkende
  • Interesse for økonomi og drift
  • Erfaring med personalledelse og vaktlistesystemer
  • Fleksibel og løsningsorientert
  • Fremoverlent og energisk
  • Gode medmenneskelige egenskaper
  • Godkjent sommelierutdannelse fra de norske skolene eller CMS
  • Opplæring og kunnskap om øl og brennevin er også en betydelig fordel
  • Det er ønskelig at du er både flytende i både norsk og engelsk 

Søknader sendes til work@mati.no

wine glasses at Tollbua restuarant

Matigruppen AS er en nystiftet aktør innen mat & drikke. Med et stort hjerte for mennesker, fag og opplevelser setter vi en ny standard for restaurantdrift. Ambisjonene er like store som det er rom i mathjertene våre og vi gleder oss til at akkurat deg skal bli med oss på ferden.

Nordisk Gourmet Bistro
Trondheims gamle og ærverdige Toldbod er vårt første lokale og flaggskipet i Mati-satsingen.

Tollbua er en leken gourmetbistro med lokale råvarer og smaker fra hele verden. Maten skal være ekte og nyskapende med en tydelig kvalitetsprofil. Vi har en av byens beste vinkjellere og kan love deg fantastiske kombinasjoner mellom mat og vin. Hos oss kan du glede deg til et godt måltid laget av kokker som brenner for faget, servert med smil og engasjement, og med perfekt tilpasset drikke i glasset.

På Tollbua kan vi ta imot grupper i alle størrelser, enten dere er 5, 50 eller 150. Våre lokaler kan tilpasses de fleste arrangementer, og passer utmerket til både banketter og mingling.

Tollbua er et fullservice mat- og vinhus hvor vi serverer den maten vi elsker.

Akkurat nå har vi også åpen søknad for; oppvaskhjelper, kokker, servitører, ryddehjelper, bartender og vinkelnere.

Tollbua bar and restaurant seating