La Fiorita vineyards

The Grapevine – La Fiorita

Brunello Winemaker’s middag

Onsdag 26. mars 2025

La Fiorita vinyard

La Fiorita har mottatt høye utmerkelser, blant annet 95 poeng fra Wine Spectator for årgang 2019. Med fokus på kvalitet og bærekraft fanger La Fiorita essensen av Toscanas terroir i hver flaske.

Bli med oss på Tollbua i mars for en unik middag med en spesiell femretters meny laget spesielt for kvelden. Det vil være noen utmerkede vintages servert som en del av vinpakken (inkludert de ovennevnte 2019).

la Fiorita Brunello Winemakers Middag
Onsdag 26. mars kl. 19
2295,-
(utsolgt!)

Venteliste spørsmål via email til booking@tollbua-trondheim.no eller +47 9600 4070

La Fiorita x Tollbua meny 26. mars

Kveite
Tindved, aji amarillo, agurk.
**
Skrei
Økologisk andelever, XO, jordskokk
**
Egg 64
Shiitake, bacon, erter
**
Reinsdyr
Szechuan, kål, potet
**
Variasjon av norsk ost

Tuscany Brunello wine event Tollbua

La Fiorita ble etablert tidlig på nittitallet, men har blitt revitalisert gjennom inntreden av nye eiere i 2011. De har gradvis lagt om til organisk produksjon og er sertifisert fra og med 2019. De har investert i en moderne cantina som flytter vinen vha tyngdekraften.

Fra drue til vin er det ingen kompromisser eller snarveier og hele tiden er det fokus for bærekraft og kvalitet.

La Fiorita vineyards

Viktige produkter fra La Fiorita inkluderer:

1.      Brunello di Montalcino: Dette er deres flaggskipvin, laget av 100% Sangiovese. Den er kjent for sin komplekse smak og lange lagringstid. Vinen lagres i tre år på store eikefat og ett år på flaske før den slippes på markedet. 2019 fikk 95 poeng i Wine Spectator.

2.      Brunello di Montalcino Riserva: Denne vinen lages kun i eksepsjonelle årganger og kommer fra utvalgte vinmarker. Den har en minimum lagringstid på seks år før den slippes, noe som gir en kompleks og elegant vin med lang levetid

3.      Rosso di Montalcino: En yngre vin laget av druer fra Brunello-vinmarkene. Den lagres i 20 måneder før den slippes og gir en flott introduksjon til Sangiovese fra Montalcino

4.      Ninfalia: En IGT Toscana rosato laget av Sangiovese-druer. Denne vinen er kjent for sine intense aromaer og forfriskende smak med en saltaktig avslutning. Den lages kun i magnumflasker

La Fiorita wine casks

Vin som skal serveres den 26. mars:

Ninfalia Rosato
Rosso di Montalcino 2021
Brunello 2019/2016 
Brunello Riserva 2016 / Fiore di NO 2019 
Brunello 2010

La Fiorita Brunello Winemakers Middag
Onsdag 26. mars kl. 19
2295,-
(utsolgt!)

Venteliste spørsmål via email til booking@tollbua-trondheim.no eller +47 9600 4070

Svært begrenset antall, kun tilgjengelig ved forhåndsbestilling. Vennligst send en forespørsel til booking@tollbua-trondheim.no eller kontakt vår restaurantsjef direkte på +47 96004070.

Gi oss også beskjed hvis dere er en gruppe som ønsker å sitte sammen, og informer oss om eventuelle allergier.

Long table set up for event with table cloth and wine glasses in Tollbua restaurant's South Wing

The Grapevine

«Grapevine» er den grønne tråden som binder sammen alt som handler om vin på Tollbua – smakinger, arrangementer, historier, begivenheter, masterklasser og winemaker’s middager. Vi er privilegerte som får jobbe med noen av de beste vinfagfolkene i bransjen, og vi har en av byens beste vinsamlinger.

Følg Grapevine (se nyhetsbrev-link nedenfor) for de siste nyhetene fra Tollbuas vinverden.

Vær blant de første som får vite om våre nye konsepter, motta invitasjoner til spennende arrangementer, få oppskrifter og tips fra noen av de beste i bransjen – og mye mer!