Winemakers Middag med Château Couhins-Lurton – torsdag 13. november, kl. 19
Denne høsten inviterer Tollbua til en helt spesiell vinopplevelse i Chef’s Kitchen: en eksklusiv Winemaker’s Dinner med Château Couhins-Lurton, en av de viktigste produsentene i appellasjonene Entre-Deux-Mers og Pessac-Léognan.

Bli med på en eksklusiv kveld når Mathilde de Caix-Lurton, barnebarn av den legendariske André Lurton, besøker Tollbua for å presentere de elegante vinene fra Château Couhins-Lurton i Pessac-Léognan. Vinene er kjent for sin raffinerte balanse, presisjon og tydelige uttrykk av Bordeaux-terroir – en perfekt kombinasjon av tradisjon og moderne vinmakerkunst.
Hvis du er en elsker av franske viner, og Bordeaux spesielt, er dette en anledning du rett og slett ikke kan gå glipp av!
Det er et begrenset antall plasser til dette arrangementet. For å sikre deg plass, følg bookinglenken nedenfor, velg antall gjester og reserver til Winemaker’s Dinner med Château Couhins-Lurton torsdag 13. november.

Meny og vinpakker
Her er noe av det du kan se frem til denne kvelden. På flere av rettene vil vi servere to av vinprodusentens spesielle årganger side om side. En unik mulighet til å smake noen av deres viner side om side:
Aperitiff
Chateau Bonnet Blanc 2024
Lettgrillet kveite, tindved, agurk
Chateau Rochemorin Blanc 2022
Chateau la Louvière Blanc 2010
Kamskjell, purre, Vin Jaune
Chateau Couhins-Lurton Blanc 2018
Livèche kylling, sopp, five spice
Chateau Rochemorin Rouge 2017
Chateau la Louvière Rouge 2016
Vilt, plomme, potetkrem
Chateau Couhins-Lurton Rouge 2016
Café Gourmand
1695,- p.p.
Inkludert i pakken: fem-retters meny med tilhørende viner, aperitif, vann (med/uten kullsyre), Pala kaffe

André Lurton
André Lurton er en av de viktigste produsentene i appellasjonene Entre-Deux-Mers og Pessac-Léognan. Han ble født på Château Bonnet i 1924, og har bodd der siden. Han var mannen bak opprettelsen av kvalitetsappellasjonen Pessac-Léognan i 1987, noe som stoppet utvidelsen sørover av Bordeaux by, og tok vare på det unike jordsmonnet, bestående av grus i dette området.
André Lurton er en familiedrift med lidenskapelige vinbønder siden 1897. André fikk syv barn. Etter hans død er det i dag han sønn Jacques og barnebarn Mathilde som følger i fortsporene og som viderefører hans innovative ånd som har vært hjertet i selskapets siden det ble grunnlagt.
Jacques Lurton tok over presidentskapet av Vignobles André Lurton i 2019. Han har gjort det til sitt oppdrag å produsere vin av høy kvalitet ved bruk av miljøvennlige metoder som gleder vinelskere over hele verden. Han benytter all sin kunnskap og erfaring som ønolog og vinmaker for å videreføre og videreutvikle familiebedriften. Hans erfaring fra mer enn tjue land rundt om i verden har gitt ham en inspirert og kreativ visjon som han nå bringer til Vignobles André Lurton.

Mathilde de Caix-Lurton,
Mathilde de Caix-Lurton, André Lurtons barnebarn, ble administrerende direktør i konsernet i 2022. Med sin internasjonale bakgrunn, inkludert fem år med å lede vinprodusenter i Spania bruker hun sin erfaring og energi til å utvikle og utvide familiebedriften.
Deres misjon er å produsere strålende kvalitetsviner med en bærekraftig forpliktelse. Gode viner starter i vingården. Det er derfor alle deres viner er laget med nøye utvalgte druer som kommer fra egne vinstokker. Årgang etter årgang gjør dette familien i stand til å garantere både konstant ti
lførsel og pålitelig kvalitet til kunder over hele verden.
Siden 2017 er alle vinene sertifisert HVE3 som garanterer et utmerket nivå av biologisk mangfold i vinmarkene. I tillegg er et helt program for å rebalansere økosystemet av vingårdene blitt implementert, med etableringen av en økohage på eiendommen til Château Bonnet.

13. november 2025, kl. 19.00
Antall gjester: Maks 30 personer
Inkluderer fem-retters meny med tilhørende viner, vann (med/uten kullsyre), Pala kaffe
Gå til siden «Eksklusive arrangementer» i bookingfanen og velg 13. november som dato.


Grapevine
«Grapevine» er den grønne tråden som binder sammen alt som handler om vin på Tollbua – smakinger, arrangementer, historier, begivenheter, masterklasser og winemaker’s middager. Vi er privilegerte som får jobbe med noen av de beste vinfagfolkene i bransjen, og vi har en av byens beste vinsamlinger.
Vær blant de første som får vite om våre nye konsepter, motta invitasjoner til spennende arrangementer, få oppskrifter og tips fra noen av de beste i bransjen – og mye mer!