
Tollbuas vinarrangementer er tilbake, denne gangen med en unik mulighet til å nyte utsøkte portugisiske viner – inkludert once-in-a-lifetime-opplevelse å smake en portvin som har modnet i over hundre år.
Torsdag 2. oktober kl. 19:00 inviterer Tollbua til en uforglemmelig kveld i den elegante Sørfløyen sammen med Quinta do Vallado, en av Douro-dalens mest historiske og anerkjente vingårder. Grunnlagt i 1716 og fremdeles familiedrevet, er Vallado kjent for sine uttrykksfulle rød- og hvitviner, samt portviner som bærer med seg århundrer av tradisjon.
Winemakers Middag med Quinta do Vallado
Torsdag 2. oktober, kl.19
1995 NOK per person
inkl. 4-retters meny, vinpakke og sjelden smaking av ABF Very Old Port 1888*
*100 poeng fra Merete Bø – tre ganger!
Les full meny her.
Booking kun via direkte kontakt:
📧 booking@tollbua-trondheim.no
📞 9600 4070

The Douro Boys (and girls!)
Grunnlagt i 1716 er Quinta do Vallado en av de eldste og mest anerkjente vingårdene i Douro-dalen, beliggende nær Peso da Régua der elvene Corgo og Douro møtes.
Vinproduksjonen i Douro-dalen går mer enn 2000 år tilbake i tid, men regionen ble fra 1700-tallet tett knyttet til portvin i de internasjonale markedene. Rikdommen av lokale druesorter og gamle vinranker – og deres potensial for kvalitets bordviner – ble i en periode noe overskygget.
I 2003 bestemte fem modige produsenter seg for å endre dette. De slo seg sammen for å vise frem ikke bare sine fremragende portviner, men også sine øvrige viner på den internasjonale scenen.
I dag er de fire vinprodusentene – Quinta do Vallado, Niepoort, Quinta do Crasto og Quinta do Vale Meão – fortsatt i hendene på de samme familiene, noen av dem direkte etterkommere av Douro-pionerene. Nå trer neste generasjon av “boys” (og girls) frem for å stake ut en spennende ny kurs og fremheve dybden og skjønnheten i Douro-vinene.
Den 2. oktober på Tollbua ønsker vi velkommen William Bakke Engvig fra Bonum Wine-importører og Vasco Moniz fra Quinta do Vallado.

Winemakers Middag med Quinta do Vallado meny
Gjester får oppleve en nøye komponert fireretters meny med vinpakke:
- Laks ceviche, yuzu & fiskesaus
Douro Prima Branca 2023 - Kveite, tørkede svarte oliven & gjærsaus
Douro Red 2023 - Hjort, økologisk andelever & vill sopp
Reserva Field Blend 2021 - Crème Caramel
Hvit port
Kvelden avrundes med en sjelden smaking av Vallados ABF Very Old Port 1888 – en juvel i portugisisk vinmaking, tappet i et svært begrenset antall flasker og lagret i over et århundre. En opplevelse for livet.
Billetter: 1995 NOK per person
(inkluderer fireretters middag og vinpakke)
Kun 30 plasser tilgjengelig.
Booking kun via direkte kontakt:
📧 booking@tollbua-trondheim.no
📞 9600 4070
