The Grapevine – Taittinger

Champagne Taittinger Winemaker’s dinner

Onsdag 23. oktober 2024

OktoberFÆST! fortsetter på Tollbua…

Vår måned med spesielle samarbeid fortsetter når vi nå ønsker et av de fremste champagnehusene velkommen til Tollbua. Bli med oss for en enestående kveld, med vinmakeren til stede. En unik mulighet til å smake på noen av vinprodusentens eksklusive årganger kombinert med Tollbuas signaturretter.

Champagne Taittinger Winemaker’s Dinner
Onsdag 23. oktober kl.19
2750,-

Champagne Taittinger Winemaker’s Dinner

Canapee
Brut Reserve
**
Flaket torsk, gåselever, jordskokk
Prélude Grands Crus
**
Laks, ajo amarillo, nyr
Nocturne Rosé
**
Piggvar, vin jaune, nepe
Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2013
**
Reinsdyr, kantarell, sanchopepper
Les Folies de la Marquetterie NV
Prestige Rosé  NV
**
Norske oster
Millésime 2015

Champagne Taittinger Winemaker’s Dinner
Onsdag 23. oktober kl.19
2750,-

Vennligst gi oss beskjed hvis du har spesielle krav, inkludert allergier informasjon og om du ønsker å sitte sammen med andre gjester som har kjøpt billetter separat. Send mail til booking@tollbua-trondheim.no

Taittinger er fortsatt et av de få Champagne-husene som forblir eid og aktivt forvaltes av familien som er oppført på etiketten. Dens opprinnelse dateres tilbake til 1734 da det opprinnelige huset ble grunnlagt av Jacques Fourneaux.

Taittinger-lenken ble etablert i 1931 da Pierre Taittinger, grunnleggeren av dagens selskap, kjøpte huset. Pierre hadde brukt mye tid i Champagne-regionen hvor han tjenestegjorde under 1. verdenskrig som ung kavalerioffiser. Stasjonert på Château de la Marquetterie, ble han forelsket i denne bemerkelsesverdige eiendommen og vingården, som han til slutt kjøpte.

I dag er det Reims-baserte Champagnehuset ledet opp av Pierres barnebarn, Pierre-Emmanuel Taittinger og hans sønn, Clovis og datter Vitalie, som begge er aktivt involvert i den daglige driften av dette blomstrende familie-Champagnehuset.

23. oktober får vi besøk av Mikael Falkman (Brand Ambassador) fra Taittinger.

The ‘Grapevine’ is the green thread which weaves together all things wine at Tollbua. Tastings, events, stories, happenings, masterclasses and winemaker’s dinners. We are privileged to work with some of the best wine professionals in the business, and we have a wine cellar which is the envy of many. Follow the Grapevine (see newsletter link below) for the latest news from Tollbua’s world of wine.

Abonner på Matigruppens nyhetsbrev:

Bli en av de første til å få vite om våre nye konsepter, motta invitasjoner til spennende arrangementer og få oppskrifter og tips fra noen av de beste folka i bransjen. Om du melder deg på Matis nyhetsbrev, vil vi sende deg både informasjon og inspirasjon – rett i innboksen.