wine in a decanter at Tollbua, ready for a wine tasting course

The Grapevine – Aldo Conterno

Winemakers Middag med Barolo produsent Conterno – torsdag 6. november.

Denne høsten inviterer Tollbua til en helt spesiell vinopplevelse i Chef’s Kitchen: en eksklusiv Winemaker’s Dinner med Aldo Conterno, en av de mest anerkjente produsentene av Barolo i Piemonte.

Dette er en fantastisk mulighet til å smake noen av produsentens mest ettertraktede årganger. Hvis du er en elsker av italienske viner, og Barolo spesielt, er dette en anledning du rett og slett ikke kan gå glipp av!

Meny og vinpakker

Kjøkkenet på Tollbua har satt sammen en uimotståelig meny for kvelden, spesielt designet for å komplementere de flotte italienske vinene. På flere av rettene vil vi servere to av de anerkjente vinene side om side, slik at du får muligheten til å sammenligne og oppleve ulike versjoner. Alt i perfekt harmoni med norske, sesongbaserte råvarer.

Ferrari Perlé Bianco Riserva 2014
Aperitif

Aldo Conterno Bussiador Langhe Chardonnay 2021
Turbot med fermentert purreløk, crème fraîche og kaviar

Aldo Conterno Barbera d’Alba Conca Tre Pile 2021
Aldo Conterno Il Favot Langhe Nebbiolo 2021

Torsk, traktkantarell, potetespuma med brunet smør

Aldo Conterno Barolo Bussia 2020
Vilt fra Røros, steinsopp og gåseleversaus

Aldo Conterno Barolo Bussia Colonnello 2020
Aldo Conterno Barolo Bussia Cicala 2020

Tørrmodnet okse med beinmarg, trøffel og jus Barolo

Søtsaker & Kaffe

6. november 2025, kl. 19.00
Antall gjester: Maks 30 personer
Pris: 2.595,- inkluderer fem-retters meny med tilhørende viner, vann (med/uten kullsyre), Pala kaffe

Gå til siden «Eksklusive arrangementer» i bookingfanen og velg 6. november som dato.

Poderi Aldo Conterno: Om vinene og området

Poderi Aldo Conterno holder til i landsbyen Monforte d’Alba, midt i hjertet av DOCG Barolo. Vingårdene ligger i høyden og kjennetegnes av kalkholdig jordsmonn – perfekte forhold for elegante, men kraftfulle viner. Produsenten er særlig kjent for sin rene og rødbærpregede Barolo-stil, hvor intensitet og kraft balanseres med finesse og presisjon. I tillegg til de ikoniske Barolo-vinene, lager Aldo Conterno også hvitviner og nebbiolo med imponerende friskhet og kompleksitet.

wine in a decanter at Tollbua, ready for a wine tasting course

Chef’s Kitchen er eget område på Tollbuas Sørfløyen, som kan bli brukt for anledninger med inntil 40 mennesker. Dette er også kjøkkenet hvor Christopher Davidsen liker å teste sine nye oppskrifter. 

Grapevine

«Grapevine» er den grønne tråden som binder sammen alt som handler om vin på Tollbua – smakinger, arrangementer, historier, begivenheter, masterklasser og winemaker’s middager. Vi er privilegerte som får jobbe med noen av de beste vinfagfolkene i bransjen, og vi har en av byens beste vinsamlinger.

Vær blant de første som får vite om våre nye konsepter, motta invitasjoner til spennende arrangementer, få oppskrifter og tips fra noen av de beste i bransjen – og mye mer!