Winemaker’s Dinner med Gusbourne (UK)
Onsdag 23. april 2025, kl.19

Vingårdene i England har eksplodert i popularitet de siste årene. Ofte er de små og uavhengige og hver vingård er forskjellig fra den neste. Det er med stor stolthet at vi kan annonsere at vår andre winemaker’s dinner for sesongen er med Gusbourne fra Kent i Storbritannia!
Arrangementet er en del av Trondheim Vinfest 2025, og vi er glade for å kunne si at dette er det britiske vinhusets andre besøk til Tollbua.
Onsdag 23. april, kl.19
2.495,- per person
inkl. 5-retters middag + snacks + søtsaker + vin!

Wine Not Wednesday??!
Onsdag 23. april inviterer vi deg til å bli med Gusbourne’s International Markets Manager, Duncan Brown, for en spesiell middag hos Chef Davidsens testkjøkken. Vi serverer en unik meny, som feirer det beste fra Trøndelag på tallerkenen, sammen med det beste fra Kent i glasset.
Info om Tollbua vin-smakinger, arrangementer, masterklasser og middager finnes på kulturkalenderen vår.

Onsdag 23. april 2025, kl.19
Gourmet snacks med trøffel & løyrom
Brut Reserve 2021
Hvit asparges «lun salat»
Blanc des Blancs 2019
Kamskjell, tindved, XO
Blanc des Blancs Late Disgorged 2013
Piggvar, smørsaus, kaviar
Guinevere Chardonnay 2021
Vårlam, ramsløk, primører
Boot Hill Pinot Noir 2022
Norske oster
Brut Rosé MGN 2019
Hjemmelagde søtsaker
Pala kaffe
2495,- inkl. 5-retters middag + snacks + søtsaker + vin

Gusbourne vingården, med sine 60 hektar, ligger kun en liten time utenfor London. Deres utvalg av musserende viner er kritikerroste og ettertraktede, særlig deres Blanc de Blancs, med komplekse toner av sitrusfrukt, grønt eple og nektarin med hint av ristet brioche og hasselnøtt. Den er laget av 100% Chardonnay-druer, som er håndplukket og presset i hele klaser hvor saften får hvile naturlig i opptil 36 timer før gjæringsprosessen starter.

Fra Gusbourne:
Etter flere år med reiser i Asia og arbeid innen bistand og utvikling, tok Duncan en grad i antropologi, etterfulgt av lærerutdanning. Sjokket fra sistnevnte erfaring fikk ham på bedre tanker, og han valgte i stedet en karriere basert på en lidenskap: vin.
Duncan har nå vært profesjonell i vinbransjen i over 25 år, med erfaring innen både salg og innkjøp, på tvers av alle forretningskanaler (spesial- og dagligvarehandel, horeca, taxfree). Han innehar WSET Wine Diploma og er dommer i International Wine Challenge hvert år. Duncan har utviklet vinkurs for kunder, og har skrevet og holdt foredrag om ulike tema innen kvalitetsvin og taxfree-handel.
På fritiden nyter han tid med familien, gjerne med god mat og vin. Han liker også å lese, gå tur med hundene, vandre i fjell og natur, løpe, svømme, sykle, gjøre yoga – og drive med fekting.
I sin nåværende stilling har han ansvar for å lede Gusbournes internasjonale markeder, noe som innebærer vinsmakinger, middager, kurs og presentasjoner (og en del tallknusing) over hele verden

Bli med Tollbua og Duncan Brown for en eksepsjonell kveld, der du ser tilbake over den stratosfæriske veksten av engelske viner, og ser frem til en fantastisk Winemaker’s Dinner.

The Grapevine
«Grapevine» er den grønne tråden som binder sammen alt som handler om vin på Tollbua – smakinger, arrangementer, historier, begivenheter, masterklasser og winemaker’s middager. Vi er privilegerte som får jobbe med noen av de beste vinfagfolkene i bransjen, og vi har vinkjelleren andre restauranter drømmer om!
Følg Grapevine (se nyhetsbrev-link nedenfor) for de siste nyhetene fra Tollbuas vinverden.
Vær blant de første som får vite om våre nye konsepter, motta invitasjoner til spennende arrangementer, få oppskrifter og tips fra noen av de beste i bransjen – og mye mer!