Karriere på Tollbua

Er du på jakt etter en arbeidsplass som tar karrieren din på alvor, og som brenner for din profesjonelle utvikling?

Velkommen til Tollbua, selve flaggskipet i Mati-universet, hvor alle deler interesse og engasjement for god mat, drikke og mennesker.

Ivo Gaseroff (til venstre), Grunde Gillund (i midten) og Christopher Davidsen (til høyre) på Tollbua.

Tollbua åpnet dørene i 2024. Etter et suksessfullt første år, utvider vi nå teamet vårt og trenger nye, dyktige mennesker med på laget. Vi er alltid på jakt etter folk som utøver gjestfrihet og god service på ypperlig vis; med yrkesstolthet – og ikke minst med lidenskap for faget, og menneskene som følger med.

Les videre for å finne ut mer om hva vi tilbyr på Tollbua!

Setter ny bransjestandard
Opplæring og karriereutvikling
Læreplass på Tollbua
Bocuse d’Or
Konkurranse
Front of House
Internasjonale søkere

Tollbua er den første restauranten i Matigruppen, og åpnet i 2024.

Setter ny bransjestandard

Matigruppen AS er en nystiftet aktør innen mat & drikke, med et stort hjerte for mennesker, fag og opplevelser.

En av våre hjertesaker er gode arbeidsforhold for alle ansatte i restaurantbransjen. Vi ønsker å gå foran som et godt eksempel og forhåpentligvis bidra til å sette en ny standard. Som en del av vårt team får du derfor:

  • Forbedret pensjonsordning med 3 % innskudd
  • Full fordeling av tips
  • Utvidet yrkesskadeforsikring
Opplæring er noe vi på Tollbua tar på alvor – vi ønsker å fremheve og styrke våre ansattes sterke sider og bygge suksess.

Opplæring og karriereutvikling

På Tollbua har vi som mål å beholde vårt nøkkelpersonell over lang tid. Vi tilbyr fasilitering til videreutdanning, studieopphold og karriereutvikling innenfor selskapet.

Ivo Gaseroff, kokk på Tollbua og kandidat for San Pelligrino Young Chef Academy 2024-2025.

Ansatte i Matigruppen får mulighet til å bidra på tvers av ulike restauranter og delta i en rekke kulinariske aktiviteter. Det er mange karrieremuligheter innenfor konsernet, noe som gjør at ingen dager (eller år) er like.

Tollbua har fått strålende anmeldelser siden åpningen i 2024. Et godt sted å lære nye ferdigheter, både på kjøkkenet og i servicerollen.

Hos oss får du muligheten til å lære nye teknikker, jobbe med et bredt spekter av ingredienser og produkter, og utvikle deg videre som profesjonell kokk eller servitør.

Team spirit på Tollbua!

Læreplass på Tollbua

Har du lyst til å bli en del av et nyetablert restaurantkonsept og sette nye standarder for bransjen? Tollbua har fått strålende anmeldelser siden åpningen i februar 2024, og nå søker vi lærlinger som vil være med på reisen.

Start karrieren din hos oss, og bli en del av teamet! Send søknad til work@mati.no

Tuva Staff fikk læreplass og ble en del av kjøkkenteamet i 2024.

Tuva Staff er 18 år og kommer fra Eidsvoll. Hun valgte å bli lærling hos oss på grunn av menneskene.

«Restauranten er ny, og maten har et godt rykte. De ansatte var veldig hyggelige under prøveperioden min, og det føltes som hjemme med én gang».

Tuva har lært mye av stjernekokk og Chef Patron, Christopher Davidsen.

Tuva forteller at det kuleste med hele opplevelsen så langt er å gå ut til gjestene og presentere maten hver kveld. «Jeg hadde aldri gjort det før, og første gangen var jeg nervøs. Men nå føler jeg meg som en del av teamet, og har blitt vant til det».

Tuvas læretid hos Tollbua varer i to år. Hennes vei inn til oss var via en av lærerne, men det er også mulig å søke direkte til restauranten.

Send oss søknad til work@mati.no, vi gleder oss til å høre fra deg!

Team Norge klare for Bocuse d’Or i Lyon 2025. Foto: BERRE.

Bocuse d’Or

Hos Tollbua har du mulighet til å jobbe med prisbelønte fagfolk som er i toppsjiktet i bransjen – og som mer enn gjerne deler sin brede kunnskap og erfaring med deg.

Stjernekokk og Chef Patron, Christopher Davidsen, er daglig leder i Matigruppen, og vant sølv i verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i 2017. I 2023 var han trener for Team Norge, hvor kandidaten Filip August Bendi også tok med seg sølvtroféet hjem.

Feiring på Tollbua da Norge fikk pallplassering i den europeiske finalen i 2024.

I år trener Christopher Davidsen Norges kandidat (og hans tidligere commis) Håvard Werklend i håp om nye sterke resultater. Årets commis for Team Norge i Lyon, er Grunde Gillund, også fra Tollbua.

Norges kandidat, Håvard Werkland sammen med commis Grunde Gillund.

En commis er en kokk under 23 år, som bidrar gjennom hele konkurranseprosessen. Under selve konkurransen vil Grunde være en viktig del av teamet. De har fem og en halv time på seg til å tilberede både en rett til hver dommer, samt en større servering beregnet på flere personer.

Commisen utfører alle oppgaver på lik linje med kandidaten, noe som betyr at både forventningene og ferdighetsnivået er svært høyt.

Grunde Gillund, commis for Team Norge under Bocuse d’Or 2025.

Grunde har store forventninger knyttet til seg under Bocuse-konkurransen i Lyon. Han har fått støtte fra Tollbua for å trene med Team Norge, og erfaringen vil være verdifull både for hans egen karriere og for Tollbua.

«I Bocuse-kjøkkenet lærer vi å løse problemer», forklarer Grunde. «Når du har jobbet i konkurranse, blir det så mye enklere å se løsninger på problemer som kan oppstå i kjøkkenet».

«Hvert sekund teller under Bocuse. Det har gitt meg et fortrinn å lære disse ferdighetene på kjøkkenet. Hver kokk streber etter å få maten ut så varm som mulig, samtidig som den ser best mulig ut».

Trener for det norske laget, Christopher Davidsen. Bocuse d’Or Europe, Trondheim, mars 2024.

Konkurranse

Ikke mange kokker i verden har erfaring med å konkurrere på dette nivået. Å jobbe sammen med, og lære av, Davidsen og ekspertteamet han har bygget på kjøkkenet på Tollbua, åpner mange dører.

Ivo Gaseroffs bidrag til San Pelligrino Young Chef Academy 2024-2025.

I 2024 nominerte Tollbua den unge kokken Ivo Gaseroff til San Pellegrino Young Chef Academy 2024-2025. Dette krevde mange måneders trening. Ivo fikk ikke bare ekspertveiledning fra Davidsen, men også betalt permisjon fra sine oppgaver på kjøkkenet og tilgang til fasilitetene i treningskjøkkenet for å utvikle menyen sin – samt støtte til å finne sponsorer.

Ivo jobber tett sammen med Tollbuas kjøkkensjef, Kristinn Gísli Jónsson.

“Da vi startet treningen, hadde Christopher og jeg forskjellige ideer, men vi fant felles grunnlag i ingredienser som knytter Bulgaria og Norge sammen», forklarer Ivo. «Han hjalp meg med å finne sponsorer for spesifikke produkter og satte meg i kontakt med store leverandører som Bama og Nortura.»

“Det har vært magisk å bruke de samme skjærebrettene og tallerkenene han brukte i Bocuse, samt å dra nytte av hans erfaring og tips gjennom hele treningen».

Sous Chef Eli Anne Sundset trener fremtidens profesjonelle, under Ung Restaurant på Tollbua, 2024.

På Tollbua er vi stolte av å ha Eli Anne Sundset, vinner av Young Chef of the Year 2023, som en del av vårt team.

Hun spilte en viktig rolle i å veilede de unge kokkene som kom inn på kjøkkenet for å lære vårt fag under Ung Restaurant-konkurransen i 2024. I 2025 støtter vi Eli Anne til å delta i den prestisjetunge Årets Kokk-konkurransen!

Henrik Dahl Jahnsen sjenker vin under Tollbuas 17. mai-feiring i 2024.

Front of House

Sommelier Henrik Dahl Jahnsen er leder av Front of house-teamet på Tollbua, og Food & Beverage Director for Matigruppen. Han var også en del av Christopher Davidsens team da Speilsalen fikk Michelin-stjerne. Dahl Jahnsen er fem ganger norgesmester for vinkelnere, og er president i Norsk Vinkelnerforening.

Hovmester Markus lærer å bli sommelier på Tollbua.

Under Henriks tilsyn har servitører, bartendere og vinkelnere hos Tollbua mulighet til å delta i et team med vinnermentalitet.

Tollbua støtter Markus Ringstad i hans sommelier-utdanning. Dersom du ønsker å arbeide et sted som støtter deg i din karriereutvikling, samtidig som du får relevant arbeidserfaring, er Tollbua det rette stedet for deg.

Smells like team spirit!

Internasjonale søkere

Vi ønsker søkere fra hele verden velkommen til oss, og er stolte over å ha både ansatte og lærlinger fra forskjellige kulturer.

Vi er en internasjonal arbeidsplass, og vurderer alle søknader vi får inn. Vi gir også støtte og bistand til de rette kandidatene som flytter hit fra andre steder i verden.

Send oss en søknad for å utforske dine karrieremuligheter i Tollbua. Vi ser frem til å høre fra deg! work@mati.no

Tollbuas Head Chef Kristinn Gísli Jónsson, Food & Beverage Director Henrik Dahl Jahnsen og Chef Patron Christopher Davidsen.

Med ledere som dette, er det ikke rart at Tollbua tiltrekker seg noen av de beste fagfolka til å bli en del av teamet.