The Grapevine – Gramona

Winemaker’s Masterclass med Gramona

Garmona vineyard, Spain

Fredag 13.september får vi besøk av Andrés Rangel fra Gramona; en av Spanias fremste produsenter av Cava, eller Corpinnat, som nå er korrekt betegnelse for de beste eksemplarene.

AFTERWORK med Winemaker’s Masterclass fra Gramona
Fredag 13. september kl.17-19
750,-

Gramona wine production, Spain

Gramona har produsert vin siden begynnelsen av 1800-tallet og var allerede godt etablert da vinlusen herjet gjennom vinmarkene i nabolandet Frankrike. Etterspørselen etter spansk vin steg naturligvis til himmels og Gramona etablerte gode kontakter i Champagne hvor de forsynte flere champagnehus med vin.

Med handel kommer også kunnskap og utover 1900-tallet startet Gramona å produsere sin egen musserende vin, kalt Champán de Cava, og ble raskt annerkjent som en produsent av høyeste kvalitet og eleganse.

I dag ledes huset av femte generasjon med både vitenskapelig nytenking og biodynamisk dyrkning.

Deres enkleste vin lagres minimum tre år på bunnfall, tilsvarende kravet for årgangs Champagne! Alle vinene er knusktørre, presise og elegante, ja faktisk kun 3g sukker på det meste, akkurat slik vi liker det.

Vi setter frem hyggelige rundbord og serverer et utvalg smakfulle snacks tilpasset boblene. Det blir god musikk og passende avbrekk for å la Andrés fortelle litt om hemmelighetene bak disse herlige boblene.

Kom rett fra jobb, eller på vei til videre forlystelser, du kan uansett glede deg til et par timers hygge med gode smaker i godt lag.

Følgende viner blir servert:

La Cuvée Corpinnat
Imperial Brut Corpinnat 2018
III Lustros Brut Nature 2015
Celler Batlle 2012

Kjøkkenet leker seg med norske råvarer og spanske smaker og gleder seg til noen herlige snacks:

Toast med Straciatella og ansjos
Klassisk spekeskinke
Potetterte med ørretrogn
Brioche med Skagenrøre
Vaffel med kveiteremulade
Bolinhos à la Tor

AFTERWORK med Winemaker’s Masterclass fra Gramona
Fredag 13. september kl.17-19
750,-