
Tollbuas soussjef, Eli Anne Sundset, er én av fire kandidater som er finalister i Årets Kokk 2025. Eli Anne (25) er den yngste og eneste kvinnelige kandidaten i konkurransen. Hun er tidligere vinner av Årets Unge Kokk, med bred konkurranseerfaring. Nå har hun muligheten til å representere Trondheim/Trøndelag på det aller høyeste nivået.
Konkurransen finner sted tirsdag 23. september i Stavanger Konserthus. Du kan lese mer om hvordan du kan delta / se arrangementet her.

Vinneren av Årets Kokk går videre for å representere Norge i Bocuse d’Or konkurransen, verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Dette er et avgjørende øyeblikk i Eli Annes reise – en sjanse for lokalsamfunnet til å støtte henne, fremme trøndersk matkultur, og heie frem en kvinnelig representant for Norge i Bocuse.

Om Eli Anne:
Eli Anne, opprinnelig fra Leksvik, har omfattende konkurranseerfaring. Hun var tidligere commis for Håkon Solbakk under Årets Kokk 2021. Deretter støttet hun Filip August Bendi som assistent på hans suksessreise til sølv i Bocuse d’Or 2023. I 2023 konkurrerte hun selv og vant gull i Årets Unge Kokk. Hun var også med på Håvard Werklands lag som sikret suksess i Bocuse Europa 2024.

«Neste steg er å være kandidaten selv», tenkte Eli Anne etter alle disse erfaringene.
«Jeg vil vise hva jeg er laget av.»
Eli Anne har hatt en jevn stigende utvikling, og har jobbet målrettet og hardt for å komme dit hun er i dag. Nå er det hennes tid til å skinne. Hun har allerede sikret sponsorstøtte fra flere ledende aktører innen nordisk produksjon, blant annet Rossini, Blåfjell, Lerøy, Grande Sjømat, Sterling og Nortura.

Eli Anne er soussjef på Tollbua. Restauranten støtter hennes kandidatur. Tidligere i år arrangerte hun en gallamiddag i restaurantens selskapslokale, Sørfløyen, for å samle inn penger til kampanjen sin.
Dette var en unik mulighet å støtte en fantastisk kokk, fremme trøndersk matkultur på den internasjonale arenaen, og stille seg bak en kvinnelig kandidat for Norge! Alle på Tollbua støtter Eli Annes vei til toppen av pallen i Årets Kokk!

Eli får også støtte av et flott team, som alle har jobbet utrettelig bak kulissene for å gjøre seg klare til konkurransen 23. september.
Teamet inkluderer:

Commis: Ivar Follinglo Moe
Begynte karrieren i oppvasken som 14-åring, og har nylig jobbet som junior soussjef på Fagn. Ivar var også Eli Annes commis i 2023, da de vant Årets unge kokk. I samme konkurranse mottok han prisen for beste commis.

Coach: Mette Beate Julius
Kjøkkensjef og medeier på Le Bistro i Trondheim. Hun drev tidligere Røst Teaterbistro sammen med Martin Julius Hovdal, og har seks år bak seg i Oslo, med erfaring fra blant annet Maaemo og Ylajali.
Hun brenner for bærekraft, sanking og kunnskapsdeling – og hun dyrker egne grønnsaker i «farmorhagen» sin.








Eli Anne sier: «Jeg vil benytte anledningen til å takke alle sponsorene, Tollbua og leverandørene som har støttet meg på denne reisen så langt. Uten deres hjelp ville ingenting av dette vært mulig! Jeg er også takknemlig for alt det harde arbeidet til teamet. Nå har vi fullt fokus på å levere de aller beste rettene på selve dagen – følg med, jeg håper å gjøre både dere og familien min stolte!»
Følg Eli Annes fremgang her: @Tollbua, @eliannesundset and @BocuseDorNorway
